Ekster
Pica Pica

Een ekster is een algemeen voorkomende vogel. Ze eten alles wat voorhanden is: ze zoeken insecten en wormen, maar stelen ook de eieren uit de nesten van andere vogels. Het zijn ook aaseters en pikken brutaal de vuilnisbakken leeg.

Grootte:
bij hangar 73 / Noordzijde van de Buitenveldertbaan
Kleur:
Een zwart-wit verenkleed en een zwarte staart. De vleugels hebben een metaalblauwe gloed.
Broeden:
Eksters broeden in de bomen rond het landingsterrein. Hoog in de boom bouwen ze grote nesten en leggen daar 5 - 8 eieren in. Voor het nest gebruiken ze allerhande materialen, zoals plastic, karton en ijzerdraad..