Wilde Eend
Anas platyrhynchos

De wilde eend is de meest voorkomende eendensoort in Nederland. In de paartijd zijn het mannetje en vrouwtje vaak samen te vinden. Buiten deze tijd leven eenden vaak in groepen.

Grootte:50 - 60 cm
Kleur:Het vrouwtje is bruin gevlekt. Het mannetje is grijs/groen, met een groene kop en een gele snavel.
Broeden:Eenden leggen 7 - 11 eieren. In de sloten van Schiphol zijn de nesten ook aanwezig.