Paapje
Saxicola rubetra

Het paapje is alleen in de zomer te zien, maar is wel zeldzaam. Hij komt voor op de lijst van beschermde vogels. In de winter overwintert hij op het Afrikaanse continent.

Grootte:13 cm
Kleur:Lichtbruin met een oranjebruine borst. Boven het oog zit een witte wenkbrauwstreep.
Broeden:Het paapje legt 5 of 6 eieren in hoog gras. Geen broedparen op Schiphol gevonden.