Spreeuw
Sturnus vulgaris

De spreeuw is een algemeen voorkomende vogel. Buiten de broedtijd leven ze in grote zwermen. Deze grote zwermen maken, voor het slapen gaan, prachtige figuren in de lucht. Dit kan echter zeer gevaarlijk zijn voor het vliegverkeer.

Grootte:21 cm
Kleur:Zwart met witte puntjes, soms met groene glans.
Broeden:De spreeuw bouwt het nest in holtes van bomen en muren. Ze broedt 1 of 2 keer per jaar en legt dan 4 - 7 eieren per keer.