Inchecken

E-Ticket
Een e-ticket is een elektronische versie van het gewone papieren ticket. Je gegevens worden dan opgeslagen in een computer. Als je met een e-ticket reist hoef je geen papieren ticket meer op te halen of te laten toesturen. Bij de incheckbalie checkt men of je in de computer staat en krijg je op vertoon van je legitimatie je instapkaart.

Inchecken
Een luchtvaartmaatschappij moet weten wie er mee aan boord gaat. Daarom moet je je voor vertrek aanmelden. Dat heet inchecken. Dit gebeurt bij een speciale balie in de vertrekhal. Hier worden je naam en je vluchtgegevens gecontroleerd en krijg je een instapkaart. Ook moet je hier je bagage afgeven.

Instapkaart
Iedere passagier ontvangt bij het inchecken een instapkaart. Op deze kaart staat ook het nummer van de stoel die voor je is gereserveerd en de tijd waarop je bij de gate moet zijn. Bij het aan boord gaan moet je een deel van je instapkaart afgeven. Op die manier kan een luchtvaartmaatschappij ook controleren of iedereen wel aan boord is gegaan.

Self service check in
Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden passagiers die uitsluitend handbagage bij zich hebben de mogelijkheid zelf in te checken, dit kun je al thuis doen en in de vertrekhal staan hiervoor speciale self service check in computers.